ZMENA OTVÁRACÍCH HODÍN - Po-Pia 8.00-17.00
Predaj prírodného kameňa-našu predajňu nájdete pri hlavnom ťahu Hlohovec->Leopoldov->Diaľnica D1
Kamenné obklady a dlažby
Kameň pre dom a záhradu
Gabióny,murovaci kameň
Chatky, altánky a záhrada
clanky

Kameň v záhradnej architektúre

okrasny dekoracny kamen-skalkz

Prírodné kamene sú vhodným prvkom, ktorý sa často začleňuje do modernej záhradnej architektúry. Ideálne dotvárajú priestor a v kombinácii s drevinovými a rastlinnými druhmi pôsobia prirodzene. Prírodné kamene sa dobre kombinujú s inými používanými materiálmi ako drevo, kov alebo sklo.

okrasne dekoracne strky-kamen

Okrasný kameň patrí medzi stále obľúbenú klasiku, ktorá nachádza v záhradách široké uplatnenie a vytvára prirodzený farebný kontrast so zeleňou a drevinami. Dekoračné štrky a okrúhliaky (strojové alebo riečne) sa najčastejšie používajú na pokrytie záhonov, okapových chodníkov a menších cestičiek. V porovnaní s drevenou kôrou kameň nehnije, vtáci ho nerozhrabávajú, čiže aj údržba a celková investícia je v podstate jednorázová.

Veľkej obľube sa tešia aj rôznotvaré dekoračné kamene do skalky. Zväčša sú to samostatne stojace kusy prírodného kameňa, ktoré spravidla nepresahujú výšku jedného metra. Rovnako ako okrasný či dekoračný štrk predstavujú riešenie, ako zaujímavo dotvoriť nielen skalky, ale aj chodníky a iné časti záhrady.

murikky z kamena

Veľké platne tzv. šlapáky alebo nášlapy zo štiepaného kameňa môžeme často vidieť pri vytváraní jednoduchých záhradných chodníkov a cestičiek. Týmto spôsobom je si možné v záhradách vytvoriť lacné ale pritom efektívne menej frekventované trasy.
K väčším majestátnym dekoráciám záhrad patria samostatné monolity, solitéry alebo sochy z prírodného kameňa, ktoré dodajú záhrade veľmi estetický vzhľad. V našej ponuke nájdete solitéry v rozmedzí 200 až 5000kg rôznych tvarov a farieb.

Popularite sa tešia aj kamenné múriky či gabióny, ktoré je možné kombinovať s drevenými doplnkami. Celkový dojem je veľmi efektný a zároveň pôsobí absolútne prirodzene. Niekedy sa nechávajú gabióny a kamenné múriky čiastočne porásť popínavými rastlinami, ktoré zjemnia ich vzhľad.

Náklady na udržiavanie okrasných záhrad s prvkami z prírodného kameňa sú výhodné z finančného aj časového hľadiska. Dobre odolávajú výkyvom počasia, vlhku, mrazu alebo horúčave. Vhodným výberom prírodných kameňov môže aj tá najobyčajnejšia záhrada získať nádych exotiky alebo príťažlivosť horskej prírody.

.