ZMENA OTVÁRACÍCH HODÍN - Po-Pia 8.00-17.00
Predaj prírodného kameňa-našu predajňu nájdete pri hlavnom ťahu Hlohovec->Leopoldov->Diaľnica D1
Kamenné obklady a dlažby
Kameň pre dom a záhradu
Gabióny,murovaci kameň
Chatky, altánky a záhrada
clanky

Prírodný kameň a jeho použitie v interiéroch

kamen-interier-obklady

Kameň rovnako ako drevo sú základné prírodné materiály, ktoré sprevádzajú človeka od jeho úplných počiatkov a v súčasnosti sa vo veľkej miere vracajú do modernej architektúry. Sú populárne vďaka svojej odolnosti, ľahkej údržbe, kvalite a dostupnej cene. Kamenný obklad v interiéri prináša nielen pocit luxusu, ale symbolizuje aj návrat k prírode a koreňom človeka. Interiérový obklad zaručuje zvýšenie atraktivity priestoru, zvýrazňuje estetiku a zaručuje elegantný a štýlový vzhľad.

obkladovy kamen na krb

Obkladové kamene do interiéru sú dostupné vo veľkom množstve farieb a variácii, ktoré sa dobre kombinujú s ostatnými prvkami priestoru. V súčasnosti je prírodný kameň populárny najmä ako obklad na stenu v rôznych formách. V interiéroch sa najčastejšie používajú mramorové a travertínové obklady, ale stretávame sa aj s pieskovcom, žulou, bridlicou či vápencom. Prírodný kameň efektne dotvorí každú miestnosť. Výborne sa hodí do moderného interiéru, ale takisto vynikne aj pri rustikálnom zariadení.

V interiéri sa obklady z prírodného kameňa často využívajú ako obklady do kuchyne vo forme kuchynskej zásteny, na obloženie barového pultu alebo jedálenského kúta. Prírodný kameň predstavuje aj cenovo dostupné riešenie pre obklad na krb. Kameň je nehorľavý a preto aj bezpečný na obkladanie krbov. Pôsobí elegantne a premení každý krb na štýlovú dominantu miestnosti.

kamen ako zastena do kuchyne

Kamenné obklady v kúpeľni sú efektné a príťažlivé aj vďaka ľahkej údržbe a odolnosti proti zvýšenej vlhkosti a vodnému kameňu. Na ochranu pred vodou a nečistotami sa obkladový kameň v kúpeľni alebo kuchyni odporúča ošetriť špeciálnou impregnáciou na prírodný kameň.
Na trhu je viacero impregnácií a sú navrhnuté špeciálne pre prírodný kameň, jeho ochranu pred vodou, mastnotou a nečistotami, impregnácie na zvýraznenie farby prípadne lesku.
Veľkej obľube sa rovnako teší zapracovanie prírodného kameňa do obývačky alebo haly. Kamenný obklad dokonale dotvorí interiér v podobe obkladu na stenu za televízorom, pri obložení stĺpov, schodísk.

V kuchyni zástena z prírodného kameňa vytvára veľmi prirodzený a moderný prvok spolu s drevom kuchynskej linky. Použitia kamenné obkladu v kuchyni sa netreba obávať. Stačí použiť zdraviu neškodné impregnácie, ktoré ochránia kameň pred vsakovaním nečistôt a obklad je možné ošetrovať bežným spôsobom.

Obkladový kameň ponúka možnosť ako jednoducho, príťažlivo a na dlhú dobu zvýšiť atraktivitu miestnosti. Kresba každého kusa kameňa je jedinečná farbou i štruktúrou, a preto prináša do interiéru originálnosť. Dobre sa kombinuje s kovovými, sklenenými či drevenými prvkami, čo z neho robí atraktívnu a nenahraditeľnú surovinu pri dotváraní interiéru.

.