ZMENA OTVÁRACÍCH HODÍN - Po-Pia 8.00-17.00
Predaj prírodného kameňa-našu predajňu nájdete pri hlavnom ťahu Hlohovec->Leopoldov->Diaľnica D1
Kamenné obklady a dlažby
Kameň pre dom a záhradu
Gabióny,murovaci kameň
Chatky, altánky a záhrada
clanky

Prírodný kameň - vonkajšie obklady a dlažby

prirodny kamen vonkajsie obklady

Prírodný kameň je vhodným doplnkom nielen do interiéru, ale efektne dotvára aj okolité prostredie. Vonkajší obklad zo štiepaného prírodného kameňa sa teší dlhodobo obľube v mnohých domácnostiach kvôli príťažlivému vzhľadu a odolnosti voči výkyvom počasia. Fasádne obklady z prírodného kameňa sú zastúpené v širokej palete farieb, ľahko sa udržiavajú, sú kvalitné a cenovo dostupné. Napriek svojej hmotnosti je možné prírodný kameň lepiť aj na zateplené fasády, ktorú je nutné pred lepením kamenného obkladu na stenu náležite pripraviť na danú záťaž.
vonkajsi obkladovy kamen andezit Prírodný kameň nepravidelných tvarov sa získava ručným štiepaním z veľkých kusov lomového kameňa. Štiepané alebo lámavé kamene sa v závislosti od hrúbky a rovnosti najčastejšie používajú ako obkladové kamene ,prípadne na pokládku dlažieb z prírodného kameňa. Štiepaný kameň menšej hrúbky (zvyčajne 1-3cm ) je vhodné použiť ako obklad na stenu, sokle či obklad na fasádu.

Hrubší kameň (od 2cm) sa používa pre vonkajšie dlažby. Prírodný kameň vytvára mrazuvzdornú dlažbu, ktorá dobre odoláva výkyvom počasia, dlhodobému pôsobeniu mrazu a poveternostným podmienkam. Kamenná dlažba vyžaduje minimálnu údržbu, je odolná voči poškodeniu oderom a pôsobeniu chemikálií. Medzi najčastejšie používané prírodné kamene patrí andezit, pieskovec a vápenec.

Andezit a výrobky z neho patria medzi najkvalitnejšie obklady a dlažby ťažené a vyrábané na Slovensku. Andezit je veľmi vhodný pre naše prírodné podmienky, a preto sa teší najväčšej obľube. Vďaka kvalite a veľkej odolnosti je vhodný na vonkajšie obklady a dlažby, ale aj na použitie v interiéri.

Vyznačuje sa vysokou pevnosťou, tvrdosťou a medzi jeho výhody patrí aj veľmi nízka nasiakavosť. Kamenné obklady z pieskovca sú veľmi populárne pri obkladaní krbov a soklov. Pieskovec je široko použiteľný, a odolný materiál. Vďaka žlto-hnedej farbe sa často používa v záhradnej architektúre, kde vytvára príťažlivú súhru s drevom.

Vápenec je dobre opracovateľný kameň a preto sa využíva hlavne ako obkladový kameň na fasády, ale aj na vonkajšiu i vnútornú dlažbu. Všeobecne sa považuje za relatívne mäkší a nasiakavejší kameň, preto sa odporúča jeho impregnácia.

Prírodný kameň vo forme obkladov a dlažieb je tradičný materiál, v interiéri aj exteriéri pôsobí veľmi prirodzene a zároveň štýlovo. Predstavuje efektné, vysoko kvalitné riešenie, ktoré je navyše cenovo dostupné pre každú domácnosť.

.